• Cosplaytävlingarna på NärCon Vinter

  Novice, Intermediate, Performance, Walk On och Cosplay Photo Contest

  Novice

  Repetition & Tävling: 23 februari

  Novice består av en catwalk, där du och de andra tävlande visar upp er och poserar för publiken och domarna. Efter showen kallas ett urval av deltagarna till en efterbedömning varpå sedan vinnarna utses. Du kan läsa mer om Novice här.

   

  Vinnaren i tävlingen får en Golden Ticket som ger en chans att tävla i Cosplay-SM 2024.

   

  Anmäl dig från och med 28 oktober genom att först köpa ett cosplaypass i Kippu och sedan fylla i formuläret nedanför senast den 8 februari.

  Intermediate

  Repetition & Tävling: 23 februari

  Intermediate består av en catwalk, där du och de andra tävlande visar upp er och poserar för publiken och domarna. Efter showen kallas ett urval av deltagarna till en efterbedömning varpå sedan vinnarna utses. Du kan läsa mer om Intermediate här.

   

  Vinnaren i tävlingen får en plats i Cosplay-SM 2024 års final.

   

  Anmäl dig från och med 28 oktober genom att först köpa ett cosplaypass i Kippu och sedan fylla i formuläret nedanför senast den 8 februari.

  Performance

  Repetition: 23 februari

  Tävling: 24 februari

  Performance är tävlingen för dig som vill stå på scen och göra ett framträdande, själv eller med en kompis. Du behöver inte göra din dräkt själv och ingen kommer kolla närmare på dräkten eller dess hantverk. Du kan läsa mer om Performance här.

   

  Anmäl dig från och med 28 oktober genom att först köpa ett cosplaypass i Kippu och sedan fylla i formuläret nedanför senast den 8 februari. Om ni är en grupp behöver bara en person köpa ett pass och fylla i formuläret.

  Walk On

  Show: 23 februari

  Cosplay Walk On är för dig som vill visa upp dig och din dräkt och ta emot publikens jubel, utan att behöva bli poängsatt av domare. Showen är på torsdag kväll, efter Cosplay Novice & Intermediate och kostar ingenting att delta i.

  Cosplay Photo Contest

  Prisutdelning på NärCon Vinter

  På NärCon Vinter har vi en ny fototävling! Temat är "Vinter" där du som fotograf eller cosplayare tillsammans skapar ett verk som ni tävlar med. Fotot bedöms av både en jury och publik varpå priser sedan delas ut i dessa kategorier.